Denna artikel förklarar begreppet artificiell intelligens på ett praktiskt sätt. Efter att ha läst det förstår du grunderna i detta kraftfulla innovationskoncept .
Konstgjord intelligens (AI) är intelligensen som visas av maskiner (inklusive robotar och datorer). Det är ett koncept som kommer från datavetenskap. Konceptet introducerades först 1955 av amerikansk datavetenskapare John McCarthy i en medforfattad artikel ” The Darmouth Summer Research Project on Artificial Intelligence ”. I den här boken beskriver han AI som en maskin som beter sig på ett sätt som vi skulle referera till som intelligent om den visas av en människa.
Ändå är det svårt att definiera vad ”intelligens” exakt är, så att definiera AI är inte en lätt sak. Generellt sett kan man säga att artificiell intelligens är en intelligensnivå som människor inte har kunnat programmera datorer med.
Idag finns det fortfarande mycket forskning som utförs i Artificial Intelligence inom en rad olika områden, inklusive robotik och datavetenskap. Dessa delfält är vanligtvis baserade på sociala faktorer, inklusive mänskliga egenskaper som resonemang, insamling av kunskap, planering, inlärning, behandling av naturliga språk, uppfattning och förmåga att uttrycka åsikter. De fokuserar också på förmågan att flytta och / eller manipulera objekt. Tänk till exempel att använda AI i robotar och dronor. AI-forskningen är baserad på många andra vetenskaper, inklusive datorforskning, matematik, psykologi, lingvistik, filosofi, neurovetenskap och konstgjord psykologi.
I princip används termen AI när en maskin eller enhet efterliknar mänskliga kognitiva funktioner (inklusive förmåga att tänka). Att känna igen tecken och symboler anses inte vara del av AI, för det här är rutinteknik. Under några år har det varit ett ökande antal framgångsrika tillämpningar av Artificial Intelligence. Dessa blir alltmer kända:
Under 20-talet var rädslan att artificiell intelligens skulle leda till storskalig arbetslöshet. Detta hände inte; Som det visat sig behövs maskiner och robotar, men det är också människor. Maskiner och robotar kan inte programmeras och användas utan folk.
I det nuvarande 21-talet, där AI-tekniken har blivit mer avancerad och är en viktig del av teknikindustrin, finns det fortfarande rädsla för att AI kommer att öka risken för masslösning. Det motsatta är dock sant; AI hjälper huvudsakligen till att lösa svåra och utmanande problem inom datavetenskap. Datorer är bland annat bättre på matematik än människor. Mänsklig intelligens kombinerad med datorkraft och lagringsteknik för en dator som överstiger mänsklig intelligens. Detta är AI: s vägledande princip. Människor kommer alltid att krävas.
Ett allmänt accepterat test för artificiell intelligens är Turing-testet , skapat av den engelska matematikern Alan Turin , en av grundarna till datavetenskap. Turing utvecklade testet 1950. I det försökte han skilja människor från datorer. I testet har datorn en konversation med en människa för att visa att det är en maskinintelligens. För att ignorera frågan om externa uppträdanden sker kommunikationen via typad text. Om människan inte kan särskiljas från datorn, sägs att datorn skildrar intelligent, mänskligt beteende.
Inom AI skiljas mellan stark och svag AI. Starkt AI fokuserar på forskning om självmedvetenhet. AI används för att skapa programvara som kan innehålla mänskliga resonemang och problemlösningsförmåga. Å ena sidan resulterar detta i artificiell intelligens som liknar mänsklig intelligens.
Samtidigt leder det också till en icke-mänsklig datorvariant med egen datorutvecklad intelligens. Svag AI fokuserar på forskning inom ett antal begränsade delfält. Det studerar beteenden som i början kan verka intelligenta, men är inte riktigt intelligenta. Sök algoritmer och expertsystem är exempel på detta.
Vad tror du? Vad är dina tankar om artificiell intelligens? Känner du igen den praktiska förklaringen eller har du fler förslag? Vilka är effekterna av Artificial Intelligence i ditt dagliga liv?
Mer information
There are no similar listings
Reset© All rights reserved. Created with Voxel